Nieuwe lijn robotmaaiers!

30 graden buiten, heerlijk genieten in de tuin. Dan heb je er geen zin in om zelf nog het gazon te maaien. De oplossing hiervoor? Investeer in een robotmaaier en ontdek het gemak, ”Hij maait. U (ge)niet!

Hoe werkt de robotmaaier?

De robotmaaier krijgt een vaste plek in de tuin (volautomaat) of wordt handmatig op het gazon geplaatst (halfautomaat). In de vorm/contour van het gazon wordt op 10-30cm van de kant (verschillend per type robotmaaier) eenmalig een kabel in of op het gazon gelegd welke na korte tijd niet meer zichtbaar is en waar u geen last van hebt tijdens het tuinieren. De robotmaaier gaat willekeurige baantjes maken binnen de bekabeling tot een bepaalde tijd is verstreken. De robotmaaier maait het volledige gazon, dus ook de randen.

Wat kan de robotmaaier voor u betekenen?

- Tijd besparing
De robotmaaier maait het gazon volledig zelfstandig, dus enkel “toezicht” houden op de robotmaaier is voldoende. Dit betekent dat zo nu en dan de maaier gecontroleerd dient te worden en/of de maaier stuurt een sms naar uw telefoon. Aan het maairesultaat ziet u uiteraard ook of de robotmaaier goed functioneert.

- Continue kort gemaaid gazon
De robotmaaier maait regelmatig het gazon. Dit betekent dat het gazon altijd mooi kort gemaaid en op dezelfde hoogte is.

- Mooier gazon
Door het regelmatig maaien wordt het gras niet beschadigd en is er ook geen kleurverschil van voor en na het maaien. Daarnaast wordt het gras continue gevoed door het korte maaisel dat blijft liggen.

- Geen afval
Doordat de robotmaaier regelmatig maait is het te maaien gras nooit lang. Hierdoor is het mogelijk om het maaisel te laten liggen.

- Milieuvriendelijk
Met een robotmaaier dringt u de Co2 uitstoot terug doordat u gebruik maakt van elektriciteit. Hierdoor is het een duurzaam product met een laag energieverbruik.

Zijn er nog beperkingen?

Uit ervaring blijkt dat ongeveer 95% van de gazons geschikt zijn voor een robotmaaier. Er zijn echter wel veel punten waar bij aanschaf over nagedacht moet worden. Denk eens na over de volgende vragen:

- Wil ik een volautomaat of een halfautomaat?
- Welk oppervlakte moet er gemaaid worden en wat zijn de obstakels?
- Heb ik meerdere losse gebieden, een enkel gebied of meerdere gebieden aaneengesloten?
- Welk geluidsniveau accepteer ik?
- Wat zijn de werktijden van de robotmaaier?

Dit zijn enkele voorbeeld vragen waar wij een antwoord op zoeken tijdens ons contact en waaruit wij kunnen bepalen of een robotmaaier geschikt is voor de tuin en klant. Tijdens een bezoek aan huis meten wij direct de tuin op om te kunnen bepalen.

Gebr. Knoll adviseert de klant graag in deze vraagstukken en vooraf komen wij ook uw situatie bekijken om zodoende het juiste advies te geven bij aanschaf van de gewenste robotmaaier. Ons doel is het ontzorgen van de klant in het volautomatisch onderhoud van zijn/haar gazon!

Bekijk de productwebsites van Robomow & Viking, de merken waarvan Gebr. Knoll dealer is:

Robomow – website

Viking – website

Openingstijden:
Maandag 8:00 - 18:00 uur
Dinsdag 8:00 - 18:00 uur
Woensdag 8:00 - 18:00 uur
Donderdag 8:00 - 18:00 uur
Vrijdag 8:00 - 18:00 uur
Zaterdag 8:30 - 12:30 uur
Zondag Gesloten

* Dagelijks zijn wij van 12:15 tot 13:00 uur gesloten