TAWI 300 INLINER, non-stop vierkante balen persen en wikkelen in één werkgang.

Landbouwmechanisatiebedrijf Gebr. Knoll presenteert op Agro Techniek Holland in Biddinghuizen de revolutionaire TAWI 300 INLINER.

Deze machine is een doorontwikkeling op de bestaande TAWI 300 wikkelaar en maakt het nu mogelijk om vierkante balen met een balenmaat van 80 x 90 cm. direct te wikkelen achter de pers.

Het technisch vernuft van dit systeem zit in de beweegbare overnametafel, welke ervoor zorgt dat de baal al rijdend elk moment en snel van de pers naar de wikkelaar gevoerd kan worden. De tussentafel is zo gemaakt, dat hij in principe altijd recht achter de pers blijft. Zo kan in de bochten de pers gewoon doordraaien. Wanneer de baal geheel op de tussentafel ligt draait de tafel recht voor de wikkelaar en wordt de baal overgegeven. De wikkelaar heeft een instelbare snelheid en kan zo razendsnel een baal wikkelen. De chauffeur ondervindt tijden het persen weinig hinder van de wikkelaar die de pers keurig volgt.

De snelheid van de machine wordt gerealiseerd door de stabiele ophanging van de wikkelarmen in combinatie met het eigen powerpack waarmee de machine uitgerust is. Deze bestaat uit een dieselmotor gekoppeld aan een eigen hydrauliekpomp. Motor met pomp levert min. 100 ltr./min.  Zo wordt geen olie onttrokken van de tractor en blijft de temperatuur laag, zéér belangrijk voor het betrouwbaar functioneren van de machine. Deze eigen powerpack is het ei van Columbus op de machine, eveneens wordt het afkoppelen  hierdoor vereenvoudigt, het is feitelijk niet meer dan het aanpikken van de wikkelaar.

Het eerste model is geschikt voor het wikkelen van 80 x 90 balen. Afhankelijk van de vraag zal in de toekomst een wikkelaar ontwikkeld worden voor 120 x 70/90 cm. balen. Wikkelaar kan +/- 60 balen per uur wikkelen en kan eenvoudig achter ieder merk pers met deze balenmaat gemonteerd worden.

Werken met de TAWI 300 INLINER levert een enorme winst op voor de loonwerker, het besparen van een man en een extra trekker.

 

Openingstijden:
Maandag 8:00 - 18:00 uur
Dinsdag 8:00 - 18:00 uur
Woensdag 8:00 - 18:00 uur
Donderdag 8:00 - 18:00 uur
Vrijdag 8:00 - 18:00 uur
Zaterdag 8:30 - 12:30 uur
Zondag Gesloten

* Dagelijks zijn wij van 12:15 tot 13:00 uur gesloten